dijous, 3 d’abril del 2014

RACONS POÈTICS, POESIA MULTICULTURAL





El passat 24 de gener poguérem gaudir d'un recital poètic multicultural a càrrec de El Gat Negre al Octubre Centre de Cultura Contemporània. Un projecte elàstic on Àngel Vàzquez, membre també de la plantilla humana de El Gat Negre, presentà l'acte. Allí tingúerem la gran oportunitat de compartir un sentir popular amb nombroses llengües d'arreu del món. L'esperanto, l'anglés, el maia, l'italià, el francés, l'alemany, el punjabi, el quètxua, el zapotec, el nothoc i, per suposat, el català foren alguns dels idiomes que reberen protagonisme al llarg de tot el recital. 


El mestre de cerimònies, Àngel Vàzquez, va fer de les nostres oïdes una delicada cascada de paraules i després de la breu presentació procedirem a la lectura de poemes de tota temàtica, estil, mètrica i llengua. L'alternància donà un dinamisme vibrant i els rapsodes que ens acompanyaren feren les delícies del públic, així, més d'un espontani ni espontània s'animà a participar com podrem observar a les fotografies de sota. 




Ací podem observar a la rapsoda Míriam Hernández recitant en quètxua,

una aportació de riquesa inigualable.




Amb el saber fer de Doris Alonso il·lustrant-nos amb llengua francesa.


José Carlos Llorens (Charles) ens va recitar en Esperanto i Punjabi.
Un honor també comptar amb ell.



Irene Pérez, membre de El Gat Negre, ens va acaronar els sentits
amb la seua veu. En italià, aquesta vegada.





Companyonia, professionalitat, frescor... Tot elegància felina per a paladars exquisids i a peu de terra, com sempre, amb entrada lliure i a l'abast de qualsevol persona que vulga fer-se escoltar amb els seus poemes. Tot un seguit de sorpreses increïbles, com la presència de les llengües indígenes de l'altra banda del planeta, aportaren el toc multicultural que els gatets i gatetes cercàvem: se'ns va fer curta l'estada!

La primera edició d'una sèrie d'edicions de Racons Poètics que confiem es torne a repetir els propers anys gràcies a persones com Alfons Navarret, Doris Alonso, Miguel Rodríguez, José Carlos Llorens (Charles), Míriam Hernández, Elena Romanguera i David Castro, entre molts altres. 


A tots i totes: gràcies! I fins la propera! Mèeeu!



El Gat Negre







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada